Ik ben Stef...

Inmiddels de 40 gepasseerd en al sinds zolang ik me kan herinneren bezig met persoonlijke groei en emotionele intelligentie. Altijd al gepassioneerd op zoek naar antwoorden op de 'vragen des levens'.

 

Soms kan het in 'n mens z'n leven al eens stormen of loop je tegen een 'muur' aan. Dat was bij mij niet anders. Ik was echter vastberaden om die stormen met vlag en wimpel te doorstaan en om over die muur heen te klimmen. Het duurde echter lang tot ik zelf ooit bij een coach terecht kwam, maar meteen wist ik dat dat 't was, wat ik zelf ook wilde doen.

Het is dan ook mijn passie geworden om, waar ik kan, anderen te helpen bij het trotseren van hun eigen stormen en hun eigen muren te slopen. Of dat nu gaat om burn-out's, milde depressies, levensvragen, loopbaancoaching, moeilijke relaties of gewoon werken aan jezelf, mijn manier van werken is steeds hetzelfde, uiteraard wel op maat aangepast aan jouw persoon en situatie.

 

Ik ben een heel nuchtere, heldere, down-to-earth coach en counsellor. Geen zweverig of alternatief gedoe enerzijds, maar ook geen opdwepende ‘Amerikaanse toestanden’ anderzijds. Het leven is zo al gek genoeg, niet?
 

Ik wil een warme praktijk, één waar mensen zich begrepen en ondersteund voelen en waar je onvoorwaardelijk mag zijn wie je bent.

Ik werk zo veel als het kan naar oplossingen, maar als het moet net zo goed naar aanvaarding.

Hoewel het destijds leuk klonk en ik nog steeds achter mijn originele concept sta, kom je natuurlijk niet zo maar naar hier om alleen maar wat te praten. Coaching draait vooral rond doel- en actiegericht werken rond een bepaald thema. Counselling gaat dan weer eerder over het omgaan met je gevoelens. Maar zoveel websites, even zoveel definities...

Ik gebruik verschillende methodieken, zoals R.E.T., A.C.T., oplossingsgericht coachen en Mindfulness, die naadloos in elkaar vloeien om zo iets zo breed mogelijk aan te pakken.

Waarom zou je op mij beroep doen?

Omdat iedereen wel eens door moeilijke periode gaat, en daar zonder hulp soms minder makkelijk uitraakt.

​Wil je terug rust vinden in je leven, minder stress hebben en vooral jezelf terugvinden?

 

Wil je een specifiek probleem waar je steeds op vastloopt, aanpakken of oplossen? 

 

Of weet je dat dat niet kan en wil je het leren aanvaarden en ermee leren omgaan?

Wil je jezelf en de wereld rondom je beter leren begrijpen?

Of wil je gewoon groeien als mens en meer emotionele intelligentie ontwikkelen?

Dan is dit je startplaats!

Ik volgde een opleiding tot coach & counsellor via de Academie voor Coaching & Counselling te Antwerpen. Ik heb de basiscursus MBSR (mindfulness-based stress reduction) gevolgd bij Edel Maex en volgde een opleiding Mindfulness voor Hulpverleners aan de Eduactieve Academie te Antwerpen. Verder probeer ik om continu bij te leren en bij te schaven en geef ik inmiddels zelf ook mindfulness-lessen.

 

03_lage resolutie.jpg