Waarom deze sessies:

 

Na zelf hier jaren van geproefd te hebben, is het mijn bedoeling om wat ik ervan geleerd heb, verder te delen met anderen. En waar beter dan in mijn eigen geboortestreek, de Rupelstreek. Ik weet hoe het was voor ik mindfulness leerde kennen, en ik weet hoe het nu is. Dus waarom dat niet delen?

 

Gewoonlijk wordt mindfulness gegeven in een basistraining van 6 sessies van een halve dag, verspreid over 8 weken. Hierbij wordt er verwacht dat je zelf nog dagelijks drie kwartier thuis oefent.

Hoewel deze basiscursus een prachtige training vormt, is deze drempel om diverse redenen voor sommigen te hoog en kan deze vorming misschien alvast een goeie kennismaking betekenen.

Anderzijds hebben mensen die deze basistraining reeds hebben gevolgd, het soms moeilijk om tijd en plaats te vinden om verder te blijven oefenen.

Daarom geef ik een eigen en eigenzinnige inleiding tot meditatie, grotendeels gebaseerd op de principes van mindfulness. Eén avond om de 2 weken, met in totaal 8 sessies van telkens ong. een uurtje. Er is telkens een geleide meditatie voorzien van ong. 20 à 30 minuten, gevolgd door een kleine nabeschouwing en de mogelijkheid om vragen te stellen.

In de sessies zit een zekere opbouw, maar ze kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden, zonder enige voorkennis. Zo is het dus geschikt voor ieder zijn tempo, ervaringsniveau, tijd en goesting.

Iedereen is dus welkom!!

Mensen met pyschische moeilijkheden of die zijn doorverwezen door een arts, nemen best voorafgaand contact op!

 

Praktisch:

 

De sessies gaan door in de grote zaal boven de bib van Hemiksem, Heuvelstraat 111, 2620 Hemiksem, tenzij anders vermeld.

 

De volgende reeks start op 10 september 2019.

 

In de sessies zit een zekere opbouw, doch ze kunnen allen individueel gevolgd worden, zonder voorkennis.

Data volgende reeks 2019:

  1.  10/09

  2.  24/09 (andere locatie)

  3.  08/10 geannuleerd

  4.  22/10 geannuleerd

  5.  05/11 geannuleerd

  6.  19/11 geannuleerd

  7.  03/12 geannuleerd

  8.  17/12 geannuleerd

telkens om 19u30.

Data onder voorbehoud. Wijzigingen zijn altijd mogelijk.

Vooraf aanmelden is nodig!

Een losse sessie kost 14.5.

 

De ganse lessenreeks van 8 sessies kost 92€ (11.5€/les). Er kan beslist worden na het volgen van de eerste les. Daarna is geen terugbetaling meer mogelijk! Gemiste sessies mogen in een volgende reeks worden ingehaald, mits deze doorgaat.

 

Zelf mee te brengen:

- ligmatje

- meditatiebankje

- kussen

- dekentje

- …

Stoelen zijn voorzien.

Zorg dat je comfortabel bent! Mindfulness betekent niet dat je moet afzien!

 

Beschouw het met een open en neutrale houding en als een experiment. Wat heb je te verliezen!